FINNISH OPEN CUP 2019

POWERCHAIR HOCKEY
17-18.8.2019
 


KESÄINEN TERVEHDYS! 15/5/19

Finnish Open Cup järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja nyt, vuonna 2019 saan kunnian olla jälleen mukana järjestäjätiimissä. Tällä kertaa turnaus järjestetään loppukesästä ja uskon, että se toimii kivana pehmeänä laskuna alkavaan sarjakauteen 2019-2020.

Aloitin liikunnanohjaajaopiskelut Vierumäellä noin vuosi sitten ja opintojen puitteissa olen tavannut joukon upeita ihmisiä, joista yhden olen saanut houkuteltua sähkärisäbän maailmaan. Järjestäjätiimin uusin jäsen ja spt-salibandypiirien keltanokka Jami Lepistö ei ole pelkästään superhyvä tyyppi, vaan myös tehokas tiimikaveri ja nuoresta iästään huolimatta, liikunnan rautainen ammattilainen. Onkohan Jamin rakkaus formuloihin saanut hänet kiinnostumaan myös tästä vauhtilajista?

Turnauksen isän, Harri Mursu on ollut otettu Finnish Open Cupin suosiosta ja toiveista järjestää turnaus uudestaan. Juuri Harrinlaisia ihmisiä tarvitsemme lajimme pariin lisää, rohkeita ja innovatiivisia! Harrin ja Jamin lisäksi järjestäjätiimissä häärää myös Saila Luumi, jolta sitten löytyykin kokemusta spt-salibandysta enemmän kuin meiltä kolmelta muulta yhteensä.

Tämän pienen mutta tehokkaan joukon kanssa pyrimme järjestämään kaikille osallistujille parhaan mahdollisen turnauskokemuksen, joten toivonkin että saamme paljon osanottajia ja ehkä jopa uusia pelaajia.

Kivaa kesää kaikille ja nyt ei muuta kuin muodostamaan joukkueita!

Riina-Kaisa Ojala


SARJAKAUSI ALKAA NYT!!! 9/11/18
Rakkaan lajimme huippusarjat alkavat tulevana viikonloppuna. Tulevana kautena SM pelataan neljällä ja Finlandia viidellä joukkueella. Viime kauden Suomen mestari HOS sai lisää vahvistuksia ja päätti yrittää haukata todella isoa palaa jakamalla joukkue kahteen, toki huipputasoiseen ryhmään. Vaasan BK-48 lähtee joka vuotiseen tapaansa huipputasoisella ryhmällä hakemaan menetettyä kultaansa takaisin. Neljäntenä ryhmänä paluun sm-sarjaan tekee Haukiputaan joukkue, joka tuo keittoon yllätys mausteensa.

Finlandia-sarja käynnistyy tutuin joukkuein. TPS tosin on supistunut yhteen joukkueeseen. Viime kaudella voiton vei HOS juniors, mutta tänä vuonna odotetaan ennätys tiukkaa kautta.

Molempien sarjojen epävirallisia tuloksia ja tilastoja voit seurata powerchairhockey.fi sivuston kautta. Linkit löytyvät ylhäältä otsikkopalkista, mutta myös tästä:
SM-SARJA ja tästä FINLANDIA-SARJA


PIKKUPOJAT ENSIMMÄISEN FOC TURNAUKSEN MESTARI 25/3/18
Finaali käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta Pikkupojat onnistuivat tekemään heti alkuun kaksi maalia. Ensimmäisestä maalista vastasi Elias Ryökäs. Toinen maali oli puolestaan tumpin käsialaa ja kolmas Walter Östergådin. Ensimmäisen erän loppupuolella painostus siirtyi Puhurille ja kun riskilläkin kavennusta joukkue haki, avautui Pikkupojille paikkoja läpiajoihin. Neljännen maalin ujutti Elias Ryökäs ja viidennen Pete Matikainen. 6-0 ja 7-0 osumat löi puolestaan Tumppi Puska.

Toisen erän alussa Puhurien painostus alkoi tuottaa tulosta ja Opa Palonen teki kaksi kavennusmaalia. Tämän jälkeen tuli pitkä suvantovaihe, kun Pikkupojat pitivät pakan tiukkana. Erän puolen välin jälkeen Samppa Ojala teki 7-3 kavennuksen ja antoi pienen valonpilkahduksen Puhurille. Takaa-ajo kuitenkin tyssäsi, kun Tumppi vei Peten syötöstä Pikkupojat 8-3 johtoon. Hetki tästä ja samat veteraanit olivat asialla uudelleen, mutta toisin päin ja tulos 9-3. Vielä viimeisellä minuutilla Samppa maalasi lukemiksi 9-4 ja Puska loppulukemiksi 10-4.


HVVU:LLE PRONSSIA 25/3/18
Sijoitusotteluissa ensin pelattiin sijat 5 ja 6. Ottelu oli alusta lähtien Pohjanmaan Pallo-Vekottimien hallinnassa ja Midaksella oli jo hieman puhti pois. Ottelu päättyi lukemiin 8-0.

Pronssiottelu näytti jo menevän Spaissareille ja joukkue johtikin jo 3-0. HVVU kuitenkin kuroi eron kiinni ja otti itselleen pronssiset mitalit lukemin 6-4.


SIJJOITUSOTTELUJEN PARIT SELVILLÄ 25/3/18
Spaissarin ja Pallo-Vekottimien koitoksen vei nimiinsä Spaissarit lukemin 6-4. Näin myös Spaissarit selvittivät tiensä pronssiotteluun.
FINAALI: Pikkupojat-Puhuri
PRONSSIOTTELU: HVVU-Spaissarit
SIJAT 5-6: Pallo-Vekottimet-Midas SPT

SIJJOITUSOTTELUJEN PARIT SELVILLÄ 25/3/18
Spaissarin ja Pallo-Vekottimien koitoksen vei nimiinsä Spaissarit lukemin 6-4. Näin myös Spaissarit selvittivät tiensä pronssiotteluun.
FINAALI: Pikkupojat-Puhuri
PRONSSIOTTELU: HVVU-Spaissarit
SIJAT 5-6: Pallo-Vekottimet-Midas SPT

HVVU PRONSSIOTTELUUN 25/3/18
Asemat sijoitusotteluihin alkavat ratketa. Pikkupojat ottivat voiton ottelussa HVVU:ta vastaan ja veivät heiltä teoreettisenkin mahdollisuuden finaalipaikkaan. Ottelu meni Pikkupojille lukemin 7-9. Näin ollen loppuottelussa tulevat kohtaamaan Puhuri ja Pikkupojat. Pronssiottelun HVVU:n vastustaja selviää seuraavassa ottelussa Spaissarit vastaan Pallo-Vekottimet.

SPAISSARIT MITALLIPELI TAISTOON 25/3/18
Lauantaina pelkkiä tappioita keränneet Midas SPT ja Spaissarit ottivat yhteen ja tässä voittajalle oli tarjolla vielä mahdollisuus pronssiottelu taistoon. Koitoksen vei nimiinsä Spaissarit lukemin 2-6. Ella-Riikka Isometsä taiteili ottelussa peräti 5 maalia. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen pronssiotteluun menevä joukkue ratkotaan myöhemmin ottelussa Spaissarit vastaan Pallo-Vekottimet. Midas SPT pelaa sijoista 5-6.

FINAALIPARI LIENEE SELVILLÄ? 25/3/18
Sunnuntain toisessa pelissä kohtasivat lauantaina voittamattomana selvinneet Pikkupojat ja Puhuri. Puskan Tumpilla selkeästi yön kellojen siirto sopi parhaiten, sillä hän oli kovalla pelipäällä ja tehtaili tehot 7+2. Ottelu päättyi lukemin 9-5 Pikkupoikien voittoon. Tämä tarkoittaa sitä, että Pikkupojat etenevät varmalla illan finaaliin. Finaaliin teoreettiset mahdollisuudet on vielä edetä HVVU:lla, mutta tämä edellyttää heille voittoa Pikkupojista ja Puhurin tulisi hävitä Midakselle.

PÄIVÄ ALKOI TASURILLA 25/3/18
Aamu alkoi jännittyneissä tunnelmissa, kun ensimmäisissä otteluissa panoksena on finaalipaikat. Ensimmäisessä ottelussa HVVU ja Pallo-Vekottimet pelasivat tasapelin 5-5 ja tämä tarkoittaa sitä, että seuraavassa ottelussa Pikkupoikien ja Puhurin välillä voidaan jo mahdollisesti ratkaista finaaliin menijät. Jos Pikkupojat voittaa, tai ottelu päättyy tasan, kohtaavat nämä samat joukkueet todennäköisesti vielä finaalissa. Jännää...

PIKKUPOJAT YLIVOIMAISIA ILLAN PÄÄTÖKSESSÄ 24/3/18
Pikkupojat nauttivat lauantai-illan huumasta ja ottivat ylivoimaisen voiton Midas SPT:stä numeroin 14-1.

Pelit jatkuvat lauantai aamuna sarja tilanne on tiukka. Pohjoisen Puhuri ja Pikkupojat jatkavat vielä voittamattomina, mutta kohtaavat heti aamun toisessa ottelussa toisensa.


PUHURIT VOITTAMATTOMIA ENSIMMÄISENÄ PÄIVÄNÄ 24/3/18
Päivän toiseksiviimeisessä ottelussa Pohjoisen Puhuri näytti ylivoimansa ja voitti Pohjanmaan Pallo-Vekottimet peräti 10-2. Päivän viimeisessä ottelussa kohtaavat Pikkupojat ja Midas SPT.

SPAISSAREILLA JATKUU TIUKKOJEN TAPPIOIDEN PUTKI 24/3/18
HVVU:n ja Spaissareiden lauantaipäivä tuli pakettiin keskinäisellä ottelulla. Spaissarit jatkoivat tuttua linjaansa ja kärsi niukan tappion lukemin 6-4.

PIKKUPOJAT VOITTOPUTKESSA 24/3/18
Pikkupojat jatkoivat toisessa ottelussaan tappiotonta linjaa voittamalla Pallo-Vekottimet 10-4. Maalinteossa erityisesti loisti Elias Ryökäs, tehden neljä maalia.

PUHURI VOITTOPUTKESSA 24/3/18
Spaissareiden tiukat tappiot saivat jatkoa, kun Puhurit veivät ottelun lukemin 6-4. Läpi ottelut Puhurit olivat hieman edellä ja Spaissarit tulivat aina maalin päähän, mutta eivät onnistuneet tasoittamaan.

HVVU VOITTOKANTAAN 24/3/18
Toisessa ottelussaan HVVU otti Midaksesta voiton 10-5. Maali-iloittelussa peräti 8 maalia teki Jesse Mursu.

PIKKUPOJAT AVASIVAT VOITOLLA 24/3/18
Kolmannessa ottelussa Pikkupojat karkasivat jo 4-0 johtoon Spaissareita vastaan, mutta tästäkin ottelusta muodostui jännitysnäytelmä. Ottelun kuitenkin jännien vaiheiden jälkeen vei Pikkupojat lukemin 5-4.

POHJOISEN PUHURILLE  VOITTO HVVU:STA 24/3/18
Toisessa ottelussa Puhurin kaksikko Samppa Ojala ja Opa Palonen osoittautuivat liian vahvoiksi HVVU:lle. Voitto Puhurille lukemin 4-1.

TURNAUS AVATTU PALLO-VEKOTTIMIEN VOITOLLA 24/3/18
Turnaus on avattu Pohjanmaan Pallo-Vekottimien voitolla Midas SPT:stä. Pallo-vekottimet karkasivat alussa kolmen maalin johtoon, mutta Midas ei luovuttanut, vaan tuli aina yhden maalin päähän, mutta tämä ei riittänyt. Ottelu päättyi Pallo-Vekottimien 5-3 voittoon.

KAKSI YÖTÄ TURNAUKSEEN 22/3/18
Ylihuomenna kuullaan avausvihellys. Muutama valitettava sairastuminen on kuultu maajoukkuetason stick-pelaajien taholta. Lauantaina avausvislaus kuuluu klo 11. Turnauksen tuomareina toimivat Kimmo Virtanen, sekä viisi kaveria, jotka Kimmon koulimana tulevat lajiin mukaan. Otetaan lajista innostuneet uudet tuomarit ilolla vastaan.

Turnauksen kuulutuksista ja välimusiikeista vastaa Klaus Kojo, joka tunnetaan aikaisemmin mm. HJK:oon jalkapallojoukkueen kuuluttajana. Tällä hetkellä Klaus kuuluttaa pääasiassa käsipallon puolella ja ääntä voi kuulla myös maajoukkueen peleissä. Ja kuulutukset hoidetaan tietysti molemmilla kotimaisilla kielillä.

Toivotan kaikki tervetulleeksi "nordikselle":)


OTTELUOHJELMAT ARVOTTU 5/3/18
Ottelukaavio saatiin sunnuntai-iltana arvottua ja nyt löytyvät "otteluohjelma"-valikosta. Historian ensimmäisen FOC:een pääsevät käynnistämään Midas SPT ja Pohjanmaan Pallo-Vekottimet. Nyt ei muuta kuin jännityksellä turnauspäiviä odottamaan.

JOUKKUELISTA TÄYDENTYY... 25/2/18
Viimeisen ilmoittautumispäivän aikana mukaan on ilmoittautunut kaksi joukkuetta lisää. Toinen joukkue PIKKUPOJAT, koostuu lähinnä junioreista, mutta Tumppi Puska ja Matikaisen Petri tuovat ryhmään kokemusta. MIDAS SPT joukkue on puolestaan Ruususen Eemelin masinoima ryhmittymä. Ainakin yhden joukkueen odotetaan vielä ilmoittautuvat turnaukseen.

Joukkueet kokonaisuudessa nähtävissä oikealla olevasta JOUKKUEET valikosta.


POHJOISESTA KAKSI JOUKKUETTA JA TYTTÖJENGI MUKANA 24/2/18
Ensimmäiset ilmoittautumiset ovat sisällä. Riina-Kaisan osasto osoitti jälleen aktiivisuuttaan kahdella joukkueella. Kolmas jo ilmoittautunut joukkue on kasattu "tyttöenergiasta" ja joukkueen nimi onkin Spaissarit(spice girls). Joukkueet löytyvät oikeasta valikosta "joukkueet" kohdasta.

Huomenna on viimeinen päivä ilmoittautumisille, niin viimeistään maanantaina kaikki turnauksen joukkueet ovat tiedossa. Lohkojen arvonta ja otteluohjelman julkaisu suoritetaan massiivisena suorana spektaakkelina 3.3.:) Kanava tiedotetaan sitten myöhemmin.

Jos eri puolelta maata on kiinnostuneita tuomareita, niin turnausviikonloppuna järjestetään tuomarikoulutus. Hakemukset ja yhteydenotot 0407322282 / harri

TERVETULOA FOC TURNAUKSEN TUNNELMAAN! 11/1/18
Tervehdys kaikille ja tervetuloa ensimmäiseen Finnish Open Cupiin mukaan. Olen lajia päässyt seuraamaan viimeiset pari vuotta poikani Jessen kautta ja tänä syksynä muistorikkaan Italian pelireissunkin kokemaan. Laji on mahtava ja on ollut huikeaa elää tunteella mukana. Maajoukkuereissu Italiaan avarsi tietoisuuttani siitä kuinka tosissaan lajia maailmalla harrastetaan ja tämä on oikeaa huippu-urheilua. Samalla joutuu kotimaassa pettymään, kun lippulaivamme SM-sarja on kuihtunut tekohengitys tilaan ja vähäisiin pelimääriin.

Ensimmäisen sarjaturnauksen jälkeen totesin, että miksei meillä järjestetä normaaliturnauksia sarjapelien lisäksi, kuten muissakin lajeissa. Kuitenkin pelipäivät on juhlapäiviä pelaajille... Ja toinen ihmetykseni oli, että miksi meiltä matkustetaan aina ulkomaille turnauksiin, kun voitaisiin itsekin järjestää kansainvälisiä turnauksia. No sen tarkemmin en saamiini vastauksiin mene, mutta kiteytetäänkö niin, että niiden vähien aktiivisten toimijoiden voimat ovat selkeästi loppu jo vuosien työtaakasta, kun aika yksin saa työtä tehdä. Toinen selkeä havainto oli kotimainen vähättelevä ja nöyrä asenne, että ei meillä kuitenkaan kukaan tulisi turnaukseen, ainakaan ulkomailta.

Tähän halusinkin muutosta ja ajattelin pika-aikataululla laittaa turnauksen pystyyn ja yritetään vielä näyttää esimerkkiä hieman isommalla meiningillä. Ellaan olen päässyt tutustumaan ja juttelemaan syksyn aikana ja hän on todella avoimin mielin kaikessa mukana, eikä juurtunut vanhoihin toimintatapoihin. Pyysin siis Ellan mukaan ja yhdessä homma käynnistettiin. Aloituskokoukset Ellan kanssa ja pieni touhuremmi kasaan antamaan näkemystä. Riina-Kaisa touhukkaana suhteineen mahtava lisä, sekä Atso ja Tumppi mukaan tuomaan lajinäkemystään ja leveyttä.

Kuten nettisivujen osoite kertoo, tavoite on että meillä on tulevina vuosina olemassa kansainvälinen turnaus. Tämän vuoden turnaukseen osallistujille jäi aikaa suunnitella aikataulunsa niin vähän, että tähdätään saamaan kotimaasta 5-8 joukkuetta kasaan, niin saadaan hyvä turnaus aikaiseksi. Tokihan ulkomaillekin muutama kutsu laitetaan. Sitä tiedä vaikka joku tarttuisi täkyyn. Ensi vuonna jää sitten aikaa suunnitella vielä vähän isommin ja jos vaikka sitten saataisiin kansainvälistä väriä isommin kehiin. Mutta pointtina, että ollaan tultu pysyvästi kehittämään hienoa perinnettä ja isoa kansainvälistä turnausta. Tulevina vuosina jää aikaa sponsoreiden hankintaan, minkä voi sitten vielä järjestelyihin käyttämään ja isompia olosuhteita rakentamaan.

VAU ja Salibandyliitto ovat hienosti tulleet mukaan järjestelyihin ja heille myös kiitoksen haluan sanoa. Lupaan että tämänkään vuoden turnauksen ei tarvitse hävetä Suomessa aikaisemmin järjestetyille turnauksille. Poppi tulee otteluissa pauhaamaan ja oheisohjelmaa erilaisine kilpailuineen tulee olemaan. Ja lupaan että tulospalvelu tulee niin paikanpäällä, kuin netissä olemaan nopeampi, kuin koskaan:) Jokainen voi tulla testauttamaan oman tuolinsa ja jos haluaa syvemmin säätöjä muutella, niin aikaa tähän riittää. Ja ei tarvitse olla turnaukseen osallistuva pelaaja, jotta voi oheiskilpailuihin jne... osallistua.

Lopuksi vielä pakko sanoa, että olen onnellinen isä, kun tämä laji pojalleni löytyi. Saa nähdä kun kundi hymyssä suin ahtaassa paikassa palloa veivaa ja saa isoja onnistumisen tunteita. On ollut muutamia hetkiä, kun on joutunut tunteitaan pidättelemään, ettei itkuun pillahda. Viimeisin oli Italiassa, jossa kyyneliltä ei voinut välttyä. Kiitos tästä Borgille ja Jaskalle. Meillä on hieno laji, joka antaa paljon. Annetaan sille mahdollisuus ja ollaan avoimia ja tehdään työtä sen eteen, että laji maassamme kehittyy ja saadaan kukoistamaan.

Toivon runsasta osanottoa ja avointa mieltä kaikille. Jos jollakin on hyviä ideoita, niin minuun saa olla yhteydessä. Myös apuvoimat kelpaavat:) Törmätään pelipaikoilla!

-Harri Mursu
harri@mursu.fi
040-7322282


POWERCHAIR HOCKEY - FOC 2019

JOUKKUEET

OTTELUOHJELMA/TULOKSET

SARJATAULUKKO/PISTEPÖRSSI

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

 
 

ORGANISAATIO

ILMOITTAUTUMINEN
Riina-Kaisa Ojala
riinakaisa.ojala@gmail.com
044-9899181

Harri Mursu
harri@mursu.fi
040-7322282

Jami Lepistö

Saila Luumi